Baz istasyonu kirası ne kadar?

Baz istasyonu kirası ne kadar?

Baz istasyonları bir çok kişinin gelir kapısı olmaya devam ediyor. Operatörler çoğu bölgede ortak bir altyapı kullanmadıkları için ayrı ayrı istasyonlar kuruluyor. Yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde en ideal yer apartman çatıları oluyor. Çatısına baz istasyonu kurulan apartman sakinlerinin tek şikayeti telefonlarının çekmemesi.

Trident WT9Baz istasyonu çeşitleri
Baz istasyonları kullanım alanlarına göre farklı özelliklere sahipler. Şehir merkezlerinde bu kadar çok sık baz istasyonunun olması, buralarda kullanılan cihazların kısa menzilli fakat yoğun trafiğe uygun olmasından kaynaklanıyor. Kırsal kesimlerde ise daha uzun menzilli cihazlar kullanılıyor.

En ucuz 500 TL, en pahalı 40.000 dolar
En ucuz baz istasyonu kirası aylık 500 TL’den başlıyor. Bu fiyat kırsal kesimlerde ve nufusun çok düşük olduğu yerlerde geçerli. Şehir merkezlerinde bir baz istasyonu için operatörler 1.000 dolardan teklif veriyor ve bu fiyat alternatif olmadığı durumlarda 40 bin doların üzerine kadar çıkıyor. Bununla birlikte diğer iki operatörle de anlaşma yapabilirsiniz. Çünkü baz istasyonlarını çoğu apartman sakinleri kabul etmiyor. Operatörlerde izin veren bir apartman bulduğunda hemen buraya kurulum yapmak istiyorlar.

Baz istasyonu ile komşuluk
Baz istasyonu kurulması için apartman sakinlerinin tamamının rızası gerekiyor. Bir kişinin itiraz etmesi durumunda baz istasyonu kurulamıyor. Fakat daire sahiplerinin verilen bu paralar karşılığında çoğu zaman kiracıları dinlemedikleri de görülüyor. Bazı bölgelerde operatörler istasyon kurmak için daire kiralıyorlar. Yani yan komşunuz bazen bir baz istasyonu olabiliyor.

Baz istasyonu şikayetleri
Baz istasyonu zararlı mı sorusuna rahatlıkla evet diyebiliriz. Fakat bir cep telefonu ne kadar zararlıysa bir baz istasyonu da o kadar zararlı. İstasyonu kurulan apartmanların çoğunda uzaktan kumandalı cihazların çalışmaması ve cep telefonlarının çekmemesi gibi şikayetler var. Vericiye çok yakın olduğunuzdan dolayı diğer operatör aboneleri görüşmelerde sıkıntı yaşıyor. Operatörü çatıdaki ile aynı olanlar ise, cihazın arkasında kaldıklarında görüşmelerde sıkıntı yaşıyorlar. Öyleki bir vericinin hemen arkasında cep telefonu çekmiyor.



Eklenme tarihi: 26.01.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorumlar

berat kuzu - 29.04.2015 01:06:00
arazime baz istasyonu kurulmasını istiryorum
Şükran pelithasan - 15.09.2015 13:44:00
Havzada tepece oldukça büyük arsam var baz istasyonu kurdurmak istiyorum
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler