Baz istasyonları ortak kullanılıyor

Baz istasyonları ortak kullanılıyor

Türkiye'nin ilk ve tek kule servis sağlayıcılığı şirketi Turkkule, Vodafone'a ait GSM baz istasyonlarının kurulması için 251 adet kuleyi Vodafone yüklenicisi Motorola firmasına kiralamak konusunda çerçeve sözleşme imzaladı. İmzalanan anlaşma ile GSM sektöründe ortak kule kullanımı alanında ilk adım da atılmış oldu.

LG Leo KG920251 kule ortak kullanılacak
Türkiye genelinde 3600'den fazla lokasyonda kablosuz yayın ve iletişim sektörüne hizmet veren, Türkiye'nin ilk ve tek kule servis sağlayıcılığı şirketi Turkkule, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Trabzon ve Marmara bölgesindeki toplam 251 kulesini Vodafone firmasının yüklenicisi Motorola'ya kiralayacak. İmzalanan anlaşma ile birlikte gerekli saha hazırlıkları (beton alan genişletme, tel çit yenileme, kule statiği incelemesi) Turkkule tarafından başlatılmış olup kısa sürede Motorola'nın bu sahalara girmesi ve ekipman kurulumlarını gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Tüm operatörlere açık
Vodafone adına Motorola ile imzalanan anlaşma ile sektörde ortak tesis kullanımı yönündeki ilk somut adım da atılmış oldu. Bugüne kadar GSM operatörleri kendi kulelerini kurarak iletişim altyapılarını oluşturmayı tercih ederken, 2007 yılının Ocak ayında faaliyete başlayan Turkkule isteyen tüm operatörlere kule/enerji gibi temel altyapıları “ortak” kullanma imkânı sundu.

Mobilize Bilgi
Sitemizde bulunan yüzlerce telefondan beğendiklerinizi inceleyebilir, istediğiniz telefonlara yorum yazıp puanlama yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumlar onaylandıktan sitemizde yayınlanır ve diğer kullanıcılar için ön bilgi oluşturur. Yorum sayfasında verdiğiniz mail adresini diğer kullanıcılar göremezler.



Eklenme tarihi: 7.01.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler