Aynı numara aynı operatör değil

Aynı numara aynı operatör değil

Numara Taşınabilirliği zamanı yaklaştıkça operatörlerde bu konu ile ilgili açıklamalarını yapmaya devam ediyorlar. Artık aynı operatöre bağlı aboneler arama yapmak için numara tuşlarken, operatör kodunu da çevirmek durumunda kalacaklar. Daha önceden böyle bir uygulama söz konusu değildi. Aynı operatörün aboneleri, baştaki operatör kodunu çevirmeden son yeni numarayı tuşlayarak görüşmek istediği kişiye ulaşabiliyordu.

LG KS20Uygulama 1 Eylül’de başlayacak
1 Eylül 2008 tarihi itibarıyla bu tür durumlarda numarayı başına 0 koyarak 11 haneli tuşlamak gerekecek. İlk aşamada 1 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında 7 rakamlı arama yapan abonelere bir uyarı yapılarak (1 Eylül’den itibaren 7 rakamlı arama yapılamayacağı) arama devam ettirilecek. İkinci aşamada, 1 Eylül’den itibaren ise bu kez müşterilere eksik numara çevirdiği hatırlatılacak ve numaranın başına sıfır koyarak 11 haneli arama yapılması gerektiği belirtilecek. Uygulama başladıktan sonra aboneler sadece çağrı merkezi numaralarını ve katma değerli hizmetlerle ilgili IVR servis numaralarını 7 rakamla aramaya devam edebilecek.

Mobilize Bilgi
Mobiletişim’de yer alan haberleri RSS okuyucusu ile takip etmek için besleme adresi kısmına http://feeds.feedburner.com/mobiletisim yazmanız yeterli olacaktır. Eğer yeni çıkan modelleri RSS kullanarak takip etmek isterseniz http://feeds.feedburner.com/mobiletisim_telefonlar adresini kullanabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 5.08.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler