Avrupa’da konuşma ücretleri düşüyor

Avrupa’da konuşma ücretleri düşüyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında cep telefonu ile arama yapmak ve gelen çağrıları cevaplamak artık daha ucuz olacak. AB tarafından alınan karara göre cep telefonu operatörleri roaming ücretlerini yüzde 70 oranında azaltmak zorundalar.

Nokia 5700Avrupa Birliği’nin yeni ücretlendirme sistemine göre operatörlere temmuz ayı sonuna kadar süre tanınmış ve müşterilerine yeni bir fiyatlandırma yapısı önermeleri ve roaming ücretlerini de aşağıya çekmeleri istenmişti. Cep telefonu kullanıcılarının ücret tarifesi konusunda nihai bir karar vermesi için önlerinde 2 ay bulunuyor. 2 ay sonunda mevcut sözleşmelerini devam ettirmek veya yeni sözleşmeye geçmek konusunda bir karar verecekler. Avrupa Birliği’nin 27 ülkesindeki operatörler bu karara uymak durumunda. Yapılan araştırmaya göre AB’de cep telefonu operatörleri roamingden her yıl 11 milyar dolara yakın kâr elde ediyor.

Mobilize Bilgi
Haber Arama: Sitemizde haber aramak için, Haberler sayfamızdaki “Haber Arama” aracından aramak istediğiniz kelimeleri yazarak istediğiniz haberlere ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 5.08.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler