Avea ve Vodafone yanılıyor

Avea ve Vodafone yanılıyor

Numara taşınabilirliği konusunda yatırımlar başladı. Veritabanının Telcordia - Gantek konsorsiyumu tarafından kurulması kararlaştırıldı. 2008 Ağustos ayında sistemin hazır hale gelmesi beklenirken ilk taşınma işlemleri Eylül 2008’de yapılacak. Her bir operatör için yaklaşık 2,5 milyon dolar yatırım gerektiren sistem sayesinde aboneler, kullandıkları numaraların operatör kodu da dahil olmak üzere hiçbir rakamı değişmeden, istedikleri bir operatörden hizmet alabilecek.

Nokia 5310Görüntülü görüşme başka bahara kaldı
Numara taşınabilirliğinin Ağustos ayında tamamlanacak olması, yıllardır gündemde olan 3. Nesil iletişim sistemlerinin 2009’a kalması anlamına geliyor. Çünkü 3G ihalesine numara taşınabilirliğini bahane göstererek katılmayan Avea ve Vodafone firmaları, bu kez de taşınma işlemlerinin geçiş süresinin tamamlanmasını bekleyecekler ve yine 3G ihalesini engelleyeceklerdir. Çünkü geçiş işlemleri için özel reklamlar hazırlanacak ve uzun bir süre Avea ve Vodafone, Turkcell’den abone alabilmek için yarışacaktır. Bu süre en az 4 ay sürebilir. Bu da bize 3G’nin, yani hızlı internet, görüntülü görüşme, film ve televizyon izleme gibi teknolojilerin uzakta olduğunu göstermektedir.

Nokia 5700Turkcell kazanır
İnsanların operatörleri tercih sebebinde, bir operatörün size ucuz bir görüşme imkanı sunması yeterli değildir. Buna Avea’yı örnek verebiliriz. Avea diğerlerine göre inanılmaz imkanlara sahip bir firma olmasına rağmen en az aboneye sahip bir operatör. Eğer Avea’daki bu avantajlar Turkcell’de olsaydı, insanlar Turkcell abonesi olmak için, Abone Merkezlerinde sıraya girerlerdi. Türkiye’de 30 milyonu aşkın insanın Turkcell’i tercih etmesinde çok önemli bir sebep var: Kaliteli hizmet. Her ne kadar numara taşınabilirliği geldiğinde çoğu abone Avea veya Vodafone’a geçse de bundan pişman olup 6 ay sonra tekrar Turkcell’e döneceklerdir.

Mobilize Bilgi
Güncel Haberler: Günün diğer güncel haberlerini okumak için, okuduğunuz her haberin altında listelenen "Güncel Haberler" başlığına bakabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 24.12.2007
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler