Avea ve Garanti'den dünyada bir ilk

Avea ve Garanti'den dünyada bir ilk

Avea ve Garanti Bankası, yakın alan iletişimi teknolojisi'ni (NFC - Near Field Communication) tüm cep telefonlarında hayata geçiriyor. Yeni NFC teknolojili SIM kartlar, Temmuz ayında kullanıcılarla buluşacak.

KGS geçişinde kullanılacak
Var olan cep telefonlarını değiştirmeden, bina giriş çıkışlarında kimlik kartının, stad ve konserlere girişte biletin hatta yemek kartının ve KGS geçiş kartının bile yerine geçecek. Yüzde 95 oranda sorunsuz çalışabilecek bir ürün.

100 bin abone yararlanır
Sim kartı için kısa süre içinde ön talep toplanmaya başlanıcak. Fiyat makul seviyede olacak. Sistem teknik olarak başka kredi kartlarıyla çalışmaya da uygun. İlk yıl için 100 binin üzerinde abonenin bu uygulamadan yararlanması bekleniyor.

40 kişilik ekip bir yıl çalıştı
NFC uyumlu sim kartlar temassız kart terminali olan Türkiye genelinde 21 bin işyerinde kullanılacak. NFC'de, Türkiye'nin model olmasından heyecan duyarız. Bu işbirliği ile pazarı NFC uyumlu telefonalrın yaygınlaşması konusunda teşvik edeceğiz.

Bölgedeki NFC kullanımını hızlandıracak
MasterCard PayPass tüketicilere bozuk parayla uğraşmadan cep telefonlarıyla hızlı ve kolay ödemeyi mümkün kılıyor. Kredi kartları kadar ön ödemeli kartlara da uygulanabilen bu çözümün, Türkiye ve bölgedeki NFC teknolojisinin gelişimini hızlandıracağına inanıyoruz.



Eklenme tarihi: 15.05.2010
Kaynak: Mobiletişim | Operatör

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler