Avea, Turkcell, Vodafone, 3G

Avea, Turkcell, Vodafone, 3G

Ulaştırma Bakanı'nın CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı açılış konuşmasında 3G ihalesi tarihini 28 Kasım olarak açıkladı. Bu tarihin verilmesinden sonra operatörler de doğacak olan 3G rekabetine hazırız mesajı verdi. 3G teknolojisi ile birlikte cep telefonlarından kullanılabilen teknoloji imkanı artacak ve yeni uygulamalar gelecek.

LG KC910 RenoirSüreyya Ciliv: Sabırsızlanıyoruz
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv 3G'yi uluslararası rekabette Türkiye'yi öne çıkaracak teknoloji olarak tanımladı ve "Turkcell olarak bir an önce müşterilerimize sunmak için sabırsızlanıyoruz." dedi. Ciliv, "Dünya ekonomik kriz yaşarken bu teknolojinin ülkemize gelecek olması ülke ekonomimize önemli fayda sağlayacaktır. Biz de yatırımlarımızı bu doğrultuda genişleteceğiz" diye konuştu.

LG KC910 Renoir ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Köksaldı: Memnuniyet duyduk
Vodafone Türkiye Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Köksaldı, 3G ihalesi tarihinin Ulaştırma Bakanı Yıldırım tarafından 28 Kasım olarak açıklanmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Köksaldı şöyle konuştu: "Dünyada 3G'nin ilk uygulayıcıları arasında yer alan Vodafone Grubu, bugün yaklaşık 30 milyon 3G abonesiyle dünyanın en büyük 3G şebekesine sahip. Vodafone Türkiye, Vodafone Grubu'nun teknoloji ve bilgi desteği ile 3G uygulamasını Türkiye'de de kullanmak için hazır."

Tüktan: İyi bir tarih
Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan 3G ihalesine gireceklerini belirterek "Krizde donanım ücretlerinin de fiyatları ciddi ölçüde düştü. Böylece 3G konusundaki altyapı malzemesi maliyetleri de düştü. Finans bulmak için zor bir dönem olsa da iki durum birbirini dengeledi. İhale için çok iyi tarih." şeklinde konuştu.



Eklenme tarihi: 15.10.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler