Avea 3G ile Mobil Hastane çözümü

Avea 3G ile Mobil Hastane çözümü

Avea, Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiği Mobil Hastane Çözümleri projesinin tanıtımını bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, gerçekleştirdi.

Nokia N97Hastalar yaklınları ile kesintisiz görüntülü görüşebilecekler
Avea’nın, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayata geçirdiği Mobil Hastane Çözümleri projesi çerçevesinde hastanenin ameliyathane, yeni doğan ünitesi, yoğun bakım servisi, intaniye, acil servis, poliklinik birimleri gibi çeşitli birimlerine yerleştirilen 3G kameralar sayesinde hasta yakınları ile hastaların görüntülü olarak görüşmesi sağlanıyor. Hastane görevlilerinin ilgili birimleri cep telefonları aracılığıyla 7x24 izlemesine olanak veren uygulamalar sayesinde hastane ve hasta güvenliğinin de arttırılması hedefleniyor.

Mobil Ambulans ile hastanelerdeki zaman kaybına son
Diğer yandan, aynı proje kapsamında Türk Telekom grup şirketi Innova ile geliştirilen Mobil Ambulans Uygulaması sayesinde, hasta bilgileri ambulanstan önce hastaneye ulaştırılıyor. Böylelikle, bu veriler ışığında gerekli ön hazırlıklar başlatılarak, acil vakalarda yaşamsal önem taşıyan zaman kaybının önüne geçiliyor.

Randevular ve Sonuçları anında cebinizde
Avea Hücre Yayın Servisi ile cep telefonlarını 398 numaralı hastane özel kanalına ayarlayan Ankara Keçiören ilçesindeki Avea aboneleri ücretsiz olarak hastane bilgilendirme mesajlarını alabiliyor. Bunun dışında teşhis ve tedavi sürecinin başarıyla gerçekleşmesine katkıda bulunmak amacıyla hastaların muayene randevuları, laboratuar sonuçları gibi önemli bilgileri SMS yoluyla almaları sağlanıyor.



Eklenme tarihi: 14.01.2010
Kaynak: Mobiletişim | Operatör

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler