AT&T mobil alt yapısına 14 milyar dolar harcıyor

AT&T mobil alt yapısına 14 milyar dolar harcıyor

AT&T, dün açıkladığı devasa yatırım planıyla ortaya koyuyor. Şirket, gelecek 3 yıl içerisinde şebeke iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına 14 milyar dolar harcayacağını duyurdu.

Merkezi, Teksas eyaletinde bulunan AT&T, bu meblağın 8 milyar dolarının mobil şebekelerin iyileştirilmesine harcanacağını açıkladı. Şirket,

Spektrum genişletmek, çok daha verimli spektrum teknolojileri implemente etmek AT&T'nin, yatırım yapmak istediği alanlar arasında bulunuyor. AT&T CEO'su Randall Stephenson, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şirketin kullanıcılara yüksek hızlı erişim teknolojileri sunabilmek adına yapacağı yatırımların aynı zamanda gelir büyümesine de katkı sağlayacağını ifade etti. Şirket, geleceğe dönük projeksiyonda bu yatırımların iki yıl içerisinde hisse değerinde ortalama yüzde 5 mertebesinde bir artış sağlayabileceğini belirtti.

2010 yılı gelirleri itibariyle ABD'nin en büyük şirketi olan AT&T'nin, "Velocity IP" olarak isimlendirilen yatırım planıyla yüksek hızlı U-Verse TV, internet ve VOIP servislerini yeni lokasyonlara götürmek istediği konuşuluyor. Telekom devinin böylelikle 2015 sonuna kadar 8.5 milyon yeni müşteri kazanmak istediği ifade ediliyor. Şirket, halen 22 eyalette verdiği çoklu hizmeti U-Verse'ün hızını 75 Mbps nisbetinde artırmayı öngörüyor.

Geçtiğimiz Mart ayında yayınladığımız bir haberimizde ABD'nin en büyük 2. cep telefonu operatörü olan AT&T'nin, belirli bölgelerde 2G networkünün tamamını 3G netwörküne dönüştürmeyi planladığını yazmıştık. (1) 1900 MHz bandında yeniden düzenleme yapacak olan AT&T, bu bandın tamamiyle 3G ve 4G (LTE) için ayrılacağını açıklamıştı.



Eklenme tarihi: 10.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler