8 GB RAM'li ASUS ZenFone AR tanıtıldı

8 GB RAM'li ASUS ZenFone AR tanıtıldı

Henüz sanal gerçeklik kadar ilgi görmese de büyük potansiyel taşıyan artırılmış gerçeklik, Google'nin Tango platformu sayesinde mobil pazarda giderek etkinliğini artırıyor. Bugün ASUS'un tanıttığı ZenFone AR ile teknoloji çok daha fazla kullanıcıyla buluşmuş olacak.

8 GB RAM ile donatılan ilk telefon olarak tanıtılan ZenFone AR, 5,7 inç Quad HD (2560 x 1440 piksel) AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 821 çipset, 23 MP Sony IMX318 arka kamera, Tango platformu için gerekli hareket algılama sensörü, balık gözü kamera ve diğer sensörlerle geliyor. Android 7.0 Nougat işletim sistemini kullanan cihazın satışı 2017 ikinci çeyreğinde başlayacak.

Tayvanlı üreticinin tanıttığı ikinci telefon ise ZenFone 3 Zoom oldu. Corning Gorilla Glass 5 camın koruduğu 5,5 inç Full HD LCD ekrana sahip cihaz, selefi ZenFone Zoom'dan farklı olarak 5000 mAh'lik devi bir pili beraberinde getiriyor. 14 nm Snapdragon 625 çipsetli telefonda 12 MP çözünürlüğünde iki sensörden oluşan kuvvetli bir arka kamera donanımı mevcut. Bu donanım sayesinde 3x optik yakınlaştırma yapabiliyor ve iPhone 7 Plus'a benzer şekilde bokeh efektli fotoğraflar çekebiliyor. Android 6.0 Marshmallow yazılımından gücünü alan bu ZenFone şubatta satılmaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 5.01.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler