ASUS ZenFone 6 ve ZenFone 5'in Türkiye fiyatı, çıkış tarihi

ASUS ZenFone 6 ve ZenFone 5'in Türkiye fiyatı, çıkış tarihi

Tasarım ödüllü donanımı ve kendi geliştirdiği Zen kullanıcı arayüzüyle 2014'ün en şık bütçe dostu telefonlarına sahip olan ASUS, ZenFone serisinin resmi Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi. Intel'in Clover Trail+ Atom işlemcilerinden gücünü alan firmanın yeni telefonları, uzak doğudaki çıkışıyla adından sıkça söz ettirmişti. Uzun bir aranın ardından yeniden tam anlamıyla akıllı telefon pazarına giriş yapan ASUS, ekonomik ZenFone'ler ile ülkemizin tablet piyasasında gösterdiği başarıyı tekrarlamaya çalışacak.

Hem kasa hem de yazılımda Zen dizayn dilinden ilham alınarak oluşturulmuş bir yapı tercih eden Tayvanlı üreticinin Red Dot 2014 ödülüne layık görülmesi pek sürmemişti. Endüstri odaklarının yanı sıra tüketicilerden de büyük ilgi gördüğü ifade edilen ZenFone'ler,Asus ZenFone 5 ilk kez sene başındaki CES 2014 fuarında sergilenmişti. Nihayet bu ay Türkiye'deki tüketicilerle buluşacak olan cihazların ilk etapta yalnızca 5 ve 6 inçlik versiyonları satışa sunulacak. 4 inçlik en ucuz ZenFone hakkında henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

ASUS'un yeni dönemde ülkemize getirdiği en ucuz telefon olan ZenFone 5, 5 inçlik 1280 x 720 piksel çözünürlüklü bir LCD ekranla donatılmış. Corning Gorilla Glass 3 dayanıklı özel camla korunan ekran dışındaki diğer teknik detaylar şöyle; 2,0 GHz saat hızına ulaşabilen çift çekirdekli işlemci ve 533 MHz PowerVR SGX544MP2 GPU'lu Intel Atom Z2580 çipset, 2GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 8 MP arka kamera, 2 MP ön kamera, Wi-Fi, Bluetooth, çift SIM kart desteği, 2.110 mAh pil ve Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemli ASUS Zen UI kullanıcı arayüzü.

699 TL fiyatla ön siparişe açılan Asus ZenFone 5'in sevkiyatına 20 Ağustos tarihinde başlanacak. Siyah, beyaz, kırmızı ve altın renk seçenekleri bulunan bütçe dostu aygıtın Android 4.4 KitKat yazılım güncellemesi alacağını belirtelim.Asus ZenFone 6

Yine HD (1280 x 720 piksel) çözünürlüklü IPS LCD ekrana sahip olan ZenFone 6, kabul edilebilir bir fiyat farkı karşılığında daha geniş ekran, daha yüksek çözünürlüklü bir kamera ve daha büyük bir pil vaat ediyor. 6 inç ekran, 2,0 GHz çift çekirdekli Intel Clover Trail+ Atom Z2580 yonga, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD desteği, 13 MP arka kamera, 2 MP ön kamera, çift SIM kart yuvası, 3.300 mAh pil ve ASUS Zen UI ile süslü Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemili telefon-tablet melezi, 196 gramlık ağırlığıyla ortalamanın üstünde bir donanım kütlesine sahip olsa da bu ekran büyüklüğünde fiyat/performans ünvanını rahatlıkla elde edecek gibi görünüyor.

Siyah, beyaz ve altın renk sürümlerine sahip ZenFone 6 modelini 799 TL'den ön siparişe sunan ASUS'un pencereli koruyucu kılıfları da telefonlarla birlikte 79 lira fiyat etiketiyle piyasaya sürülmüş olacak. Daha fazla ZenFone kılıf ve aksesuarı için MobilCadde.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kendi fiyat seviyelerindeki en iyi ve muhtemelen en güzel görünüme sahip modeller arasında yer alan uzak doğulu üreticinin ZenFone çözümleri hakkındaki detaylı yazımızı aygıtlar piyasaya sürüldükten sonra yayımlayacağız. Bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 7.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler