ASUS ZenFone 4, 5, 6 için Android 5.0 güncellemesi Türkiye'de

ASUS ZenFone 4, 5, 6 için Android 5.0 güncellemesi Türkiye'de

Bir süre önce ertelendiği haberi ulaşan birinci nesil ZenFone telefonları için Android 5.0 Lollipop güncellemesi, beklenmedik şekilde bugün Türkiye ve dünyadaki belirli ülkelerde dağıtılmaya başladı. Firmanın ZenTalk forumu ve sosyal medya hesapları aracılığıyla açıklanan güncelleme müjdesi, yeni üretici yazılımının indirme bağlantıları ve el ile kurulum detaylarını da içeriyor.

ZenFone 4, ZenFone 5 ve ZenFone 6 için başlatılan OTA dağıtımı ancak ay sonunda tüm kullanıcılara ulaşmış olacak. Bu yüzden güncellemenin cihazlarına düşmesini beklemek istemeyen cihaz sahiplerine bir imkan tanıyarak resmi yazılım dosyalarını internetten indirmeye sunan ASUS, böylecek güncelleme sürecini de hızlandırmış oldu.

Birkaç basit adımla ZenFone telefonunuzu Android 5.0 Lollipop sürümüne yükseltebilirsiniz. İlk olarak cihazınıza uygun dosyayı indirmeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar uygulamasından diğer sekmesine gelip Telefon Hakkında bölümüne girerek cihaz model numarasını tespit edin. Hangi model cihaza sahipseniz onunla uyumlu dosyayı aşağıdan indirin.

- ZenFone 4 A400CG

- ZenFone 5 (A502CG hariç)

- ZenFone 6

Dosyayı indirdikten sonra telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayıp direk telefon hafızasına kopyalayın. .zip uzantılı yazılım güncelleştirme paketini herhangi bir klasörün içerisine değil, direk telefonun ana dizinine yerleştirin.

Bu dosya yüklemesinin akabinde telefonunuzda bir güncelleme uyarısı belirecektir. Eğer Lollipop'tan önceki en güncel sürümü kullanıyorsanız sorunsuz bir şekilde kurulum işlemi gerçekleşecektir. Sorularınızı yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 1.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler