ASUS ZenFone 3'ün teknik özellikleri AnTuTu'da ortaya çıktı

ASUS ZenFone 3'ün teknik özellikleri AnTuTu'da ortaya çıktı

İki yıl önce akıllı telefon sektörüne kesin dönüş yapan ASUS, bütçe dostu kategorisinde önemli satış başarısı elde etmişti. Bu sene üçüncü nesil ZenFone telefonlarını tanıtmakta epeyi geciken Tayvanlı üretici, ülkesinde düzenlenecek büyük elektrik fuarı Computex 2016'yı bekliyor olabilir. Tanıtım konusunda belirsizlik süredursun ZenFone 3'e ait ilk teknik özellikler gelmeye başladı.

MyDrivers.com'un paylaştığı AnTuTu test raporları, ZenFone 3 serisi altında piyasaya sürülecek üç modelin teknik detaylarını gün yüzüne çıkardı. 5,5 ve 6 inçlik telefonların Intel yongaset yerine tamamen Qualcomm'un Snapdragon çiplerini kullanması dikkat çekiyor.

5,5 inç ve 6 inçlik modellerde HD çözünürlüklü ekran, sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve Adreno 405 GPU'lu Snadpragon 615 çipset, 3 GB RAM, 32 GB hafıza, 13 MP arka, 5 MP ön kamera ve Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi mevcut.

5,5 inçlik üçüncü modelde ise Full HD ekran ile çift çekirdekli Cortex-A72, dört çekirdekli Cortex-A53 olmak üzere toplam altı çekirdekli Snapdragon 650 yongası kullanılmış. Orta seviyeye hitap edecek bu ZenFone 3 telefonlarına Snapdragon 820 çipinden gücünü alan bir amiral gemi modelinin eşlik edeceği iddia ediliyor. Haziran başında düzenlenecek olan Computex öncesi üçüncü nesil Zen telefonları hakkında muhakkak daha fazla detay internete sızacaktır.





Eklenme tarihi: 5.04.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler