ASUS Pegasus X002 akıllı telefonu resmen tanıtıldı

ASUS Pegasus X002 akıllı telefonu resmen tanıtıldı

Henüz ZenFone 2 akıllı telefonlarını duyurmamış olan ASUS, bugün Çin'in başkenti Pekin'de düzenlediği basın etkinliğinde yeni bir cihaz sergiledi. Çin pazarında kızışan 1000 yuan altı segmentindeki rekabete dahil olacak telefonun isim tercihi oldukça ilginç. Gerçek adı "华硕" (Huaşuo) olan firmanın dünya genelinde bilinen ismi, ASUS. Bu marka isminin temeli ise, Yunan mitolojisindeki Peg'asus' kanatlı atına dayanıyor. Yeni cihazına Pegasus adını veren üretici, böylece ürünün 2015 yol haritasında büyük öneme sahip olduğunu göstermiş oluyor.
Asus Pegasus X002
ZenFone 5 kıvamındaki Pegasus, şu teknik özellikleri beraberinde getiriyor:

- 5 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksel IPS LCD ekran,
- 1,5 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A53 işlemci, 500 MHz çift çekirdekli ARM Mali-T760 grafik işlemcili MediaTek MT6732 çipset,
- 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası,
- 8 MP arka, 5 MP ön kamera,
- 4G LTE desteği,
- Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi ve ZenUI kullanıcı arayüzü,
- 2.500 mAh pil

64-bit işlemcili yeni nesil çipsetiyle üst-orta seviyeye göz kırpan ASUS Pegasus X002, yalnızca 799 yuan (297 lira) fiyatla bugün ön siparişe açıldı. Tüketicileri fazlasıyla tatmin edecek bu donanım paketine biçilen fiyat, Batı dünyasını şaşkına çevirecek cinsten. Pegasus ile Meizu, Xiaomi ve Huawei gibi markaları karşısına alan ASUS'un akıllı telefon sektöründeki planlaması da detaylanmış oldu. Ancak Pegasus'un Uzak Doğu'ya nüfuz edebilmek için geliştirilmiş özel bir alet mi olduğu bilinmiyor. Umarız ASUS, dünya geneline sunulacak muadil bir model hazırlığındadır.



Eklenme tarihi: 23.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler