Artık şebeke meşgul olayı yok

Artık şebeke meşgul olayı yok

Telekomünikasyon Kurumu'nun açmış olduğu frekans ihalesinde A, B ve C tipi frekanslar toplam 40 milyon 375 bin dolara ihale edildi. 15 yeni frekans ile GSM konuşmalarında şebeke meşgul sorununa da çare bulunmuş oluyor.

Motorola ZN200A, B ve C tipi lisanslar paylaşıldı
Telekomünikasyon Kurumu, mevcut GSM900 (890/960 MHz) frekans bandını yeniden organize ederek boşalan frekans kanallarını üç ayrı Frekans Bandı (A,B,C) olarak yeniden düzenledi. Turkcell, bu frekans bantlarının GSM işletmecilerine tahsis edilmesi için açılan GSM900 ilave frekans bandı ihalesinde A tipi ek frekans bandı için 21,075 milyon YTL teklif verdi. B tipi frekans bandı ihalesini de Vodafone 9 milyon 750 bin YTL’ye kazandı. C tipi frekansları ise Avea 9 milyon 600 bin YTL’ye kazandı.

Kaliteli bandı Turkcell aldı
İhalenin gerekli onay ve işlemlerin tamamlanmasından sonra yürürlüğe girmesiyle Turkcell’in mevcut 50 adet frekansına 5 adet frekans daha eklenecek. Vodafone ve Avea da frekanslarını 5'er adet artırmış oldu. GSM900 (890/960 MHz) bant aralığı için yapılan ihalede, A tipi ek frekans bandının daha değerli olmasının sebebi olarak, bu aralığın 900 MHz’in başında olması nedeniyle daha kaliteli bir iletişim imkanı sağlaması gösteriliyor.



Eklenme tarihi: 4.07.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler