ARM, yeni nesil A76 işlemci ve G76 GPU tasarımını tanıttı

ARM, yeni nesil A76 işlemci ve G76 GPU tasarımını tanıttı

Günümüz akıllı cihazlarının hemen hepsine işlemci mikromimarileriyle girmeyi başarmış olan ARM, Tayvan'da düzenlediği etkinlikte dizüstü piyasasına göz kırpan yeni tasarımlarını tanıttı. Büyük mimari değişiklikle geliştirdiği Cortex-A76 ve grafik işlemci Mali-G76, önümüzdeki yıldan itibaren taşınabilir elektroniklerde kendini göstermeye başlayacak.

7 nm üretim sürecine optimize edilerek geliştirilen Cortex-A76, 3,0 GHz frekans hızında Cortex-A73'e kıyasla iki kat, A75'e kıyasla yüzde 35 performans artışı vaat ediyor. Performans artışıyla birlikte enerji tüketimini yüzde 40 düşürmeyi başaran İngiliz yarı iletken tasarımcısı, yapay zeka işlemlerinde ise mimarî bazı düzenlemeler neticesinde yüzde 400'lık artış öngörüyor.



ARM Mali-G76


Grafik işlemci tarafında daha önceki iki çözümde kullandığı Bifrost mimarisinden vazgeçmeyen ARM, yeni Mali-G76 ile hem performansta hem de enerji tasarrufunda yüzde 30 kazanım sağladığını belirtiyor. Yeni GPU'ya 8K televizyonlarda kullanılacak görüntü işlemcisi Mali-V76 da eşlik ediyor.


Yeni işlemci ve grafik birimiyle dizüstü bilgisayar piyasasında Intel ile arasındaki farkı kapatacağının sinyalini veren ARM'da Microsoft ile işbirliği yeni bir boyut kazanıyor. Yeni çözümlerini Windows 10'a uyumlu hale getirmek için harcadığı mesaiyi artıran şirkette 2019 yılı dizüstü piyasası için çok kritik geçecek.



Eklenme tarihi: 4.06.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler