Arabağlantı uzlaşmazlığı konusu

Arabağlantı uzlaşmazlığı konusu

Arabağlantı ücretleri konusunda Avea ve Turkcell arasındaki uzlaşmazlık Telekomünikasyon Kurumu'nun Avea'nın talebini haklı bulması ile sonuçlandı. Turkcell tarafından 5 aydır reddedilen standart referans arabağlantı fiyatları, 1 Nisan 2008 tarihi itibarı ile geriye dönük olarak uygulanacak.

Çağrı sonlandırma ücretleri
Telekomünikasyon Kurumu'nun aldığı karara göre, geriye dönük olarak 1 Nisan 2008'den geçerli olmak üzere Turkcell'de sonlanan çağrılar için Avea'nın Turkcell'e ödeyeceği arabağlantı ücreti 13,6 Ykr'dan 9,1 Ykr'ye, Avea'da sonlanan çağrılar için Turkcell'in Avea'ya ödeyeceği arabağlantı ücreti ise 16,7 Ykr'den 11,2 Ykr'ye düşürüldü. 1 Nisan’da yapılan bu değişikliğik Turkcell tarafından uygulanmıyordu.

Ara bağlantı ücreti nedir?
Bir Avea abonesinin bir Vodafone abonesini aradığını kabul edelim. Vodafone abonesinin telefonu çalmaya başladığı andan itibaren her iki abone de artık Vodafone şebekesi üzerinden hizmet almaya başlar. Avea abonesi, bu araması ile Vodafone şebekesini meşgul eder. Fakat buna karşılık, ödemeyi kendi operatörüne yapar. Vodafone bu görüşme esnasında şebekesini kullandırmış olmasına rağmen bir ücret alamaz. İşte bu yüzden operatörler karşılıklı olarak her ay sonunda kendi şebekeleri üzerinden diğer operatörlerden yapılan aramaların sürelerini hesaplayarak birbirlerine ödeme yaparlar.



Eklenme tarihi: 7.09.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler