Apple’ın Merkez Bankasından çok parası var

Apple’ın Merkez Bankasından çok parası var

Apple yakın zamanda açıkladığı 2012 ilk çeyrek sonuçlarına göre (25 Eylül – 31 Aralık) yine dünyanın en değerli şirketi oldu. 449 dolara yükselen hisse değeri ile şirketin piyasa değeri 418,89 milyar dolara ulaştı. Yani bugün biri Apple’ı komple satın almak istese 1 dolarlık banknotları uç uca ekleyerek ekvator çizgisini 10 kez turlaması gerekiyor.

Apple iPhone 4S3 ayda 13.1 milyar dolar kâr
Açıklanan verilere göre Apple, tarihinin en yüksek kâr ve cirosunu elde etti. Apple gibi değeri ve gelirleri yüksek bir şirketin yalnızca 1.5 sene içerisinde gelirlerini iki katına çıkarmış olması çok da normal bir durum değil. 2012’nin ilk çeyreği için 13.1 milyar dolar kâr açıklayan Apple’ın cirosu 46.3 milyar dolar oldu.

Merkez Bankasından çok parası var
Son bir yıl içerisinde Apple’ın kasasına 38 milyar dolara yakın para girdi. Bu para ile birlikte Apple’ın kasasındaki nakit para 97.6 milyar dolara ulaştı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankasının bile döviz rezervi hiçbir zaman bu miktara ulaşamamıştır. TCMB’nin şuanda 75 milyar 297 milyon dolar seviyesinde olan döviz rezervi, 8 Temmuz 2011 tarihinde rekor kırarak 93 milyar 903 milyon dolara ulaşmıştı. Apple ağır vergiler yüzünden parasının büyük bir kısmını ABD içerisine sokamıyor.

HP’nin 6 ayda sattığı cihazı 3 ayda sattı
Apple’ın gelirlerindeki yükselişin iki önemli ayağı iPhone ve iPad oldu. Yenilenen iPhone 4S ile birlikte Apple 37 milyon adet cihaz satış rakamına ulaşarak akıllı telefon pazarında liderliğe ulaştı. 3 ay içerisinde HP’nin 6 ay içerisinde sattığı bilgisayar kadar iPad 2 satan Apple, kendi oluşturduğu tablet piyasasının da lideri konumunda.



Eklenme tarihi: 3.02.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler