Apple’ın 3.çeyrek kârı 8.8 milyar dolar

Apple’ın 3.çeyrek kârı 8.8 milyar dolar

Apple 3.çeyrek mali yılı sonuçlarını açıkladı. Rakamlar yine çok şaşırtıcı. Şirket 3 aylık dönemde 35 milyar dolarlık ciro elde etti. Bunun 8.8 milyar doları kâr olarak kayıtlara geçti. Apple geçen sene aynı dönemde 28.6 milyar dolarlık ciro elde etmiş ve 7.6 milyar dolar kâr sağlamıştı.

iPhone satışları düştü
Yıllık büyüme rakamları yüksek olsa da Apple bu yılın 3.çeyreğinde düşüş yaşadı. Düşüşün temel nedeni iPhone satışlarında yaşanan azalma. Apple gelirlerinin büyük bir kısmını iPhone'dan kazandığı için bu cihazın satışlarındaki azalma şirketin kârını ve büyümesini önemli ölçüde etkiliyor. iPhone satışlarındaki düşüşün nedeni ise kısa zaman sonra tanıtılacak olan yeni iPhone. Tüketiciler yıllık sözleşme imzalamaktansa yeni iPhone'un gelmesini bekliyorlar. Apple açısından bunun anlamı da yeni cihaz çıkana kadar satışlar ve kâr azalacak.

17 milyon iPad satıldı
iPad satışları ise ciddi derecede artmış durumda. Apple bir önceki dönemde 11.8 milyon iPad satarken bu dönemde 17 milyon yeni iPad satışı gerçekleştirdi. Mac satışlarında bir azalma olmazken iPod satışları düşmeye devam ediyor.



Eklenme tarihi: 25.07.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler