Apple Watch çıkış tarihi için Mart 2015 işaret ediliyor

Apple Watch çıkış tarihi için Mart 2015 işaret ediliyor

Apple, ilk akıllı saatini önümüzdeki üç ay içerisinde resmen piyasaya sürecek. Henüz kesinleşmiş bir çıkış tarihi bulunmayan Apple Watch, halihazırda iOS 8.2 işletim sistemiyle yazılımsal olarak yüz milyonlarca iPhone kullanıcısı için hazır hale getiriliyor. 9to5Mac.com'dan Mark Gurman'ın son raporuna göre, Apple akıllı saati ve yeni iOS yükseltmesi martta tüketicilerin beğenisine sunulmuş olacak. İddialarında birçok kez haklı çıkan Gurman, yine de Apple Watch için işaret ettiği tarihin her an değişebileceğini dile getirdi.

9-16 Şubat tarihlerinde ABD'nin başlıca Apple Store mağazalarından birer temsilciyi merkezlerinde toplayacak olan teknoloji devi, akıllı saati hakkında mağaza çalışanlarını eğitmeye başlayacak. Daha önce bu türde bir ürünün satışında rol almadıkları için özel bir program dahilinde Apple Watch'ı tanımaları sağlanacak olan çalışanlar, mağazalarına döndüklerinde diğer perakende satış sorumlularını da bilgilendirerek eğitimi tamamlayacak.

Apple Watch yazılımı üzerindeki geliştirme faaliyetlerinin devam ettiğini iOS 8.2 beta dağıtımları sayesinde öğreniyoruz. Geliştiricilere saat uygulamalarını çıkış tarihi öncesinde hazır edebilmeleri için uzun bir zaman veren Apple, bu dönemde saat işletim sistemini optimize etmek, aygıtın pil ömrü ve kablosuz şarj fonksiyonunu geliştirmekle meşgul oluyor. Yazılım geliştirmede sona yaklaşan Cupertino merkezli şirket, en azından kendi ülkesi için Mart 2015 tarihinde satışa başlamayı planlıyor. Apple Watch Sport Edition için 349 dolarlık satış fiyatını tanıtım günü ilan eden üreticinin safir cam ve paslanmaz çelik kaplı temel modeli 500 dolar civarında bir fiyatlandırmayla piyasaya süreceği tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 7.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler