Apple Watch 2 için ikinci bir tedarikçi aranıyor

Apple Watch 2 için ikinci bir tedarikçi aranıyor

Quanta Computer tarafından üretim hazırlıklarına başlandığı duyurulan Apple Watch 2 bir kez daha teknoloji gündeminde. Bugün Çin medyasında yayımlanan Apple Daily imzalı rapor, Cupertino merkezli şirketin ikinci nesil saati için Quanta dışında bir tedarikçiyle daha anlaşmak istediğini ortaya çıkardı. Apple Watch üretimi için ciddi yatırımlar yapan, ancak karşılığını alamayan Quanta'yı üzecek haberde Apple'nin kimlerle görüşme halinde olduğu ve cihazın çıkış tarihine dair detaylar da paylaşıldı.

2016 ikinci çeyreğinden sonraki bir tarihte pazara sunulacağı belirtilen Apple Watch 2, beklenen satış rakamlarına ulaşamayan selefine rağmen Apple'nin büyük başarı elde etme ümidiyle piyasaya sürülecek. 2015 son çeyreği için planlanan 6 milyon ürün siparişini 4 milyona indiren Apple, orijinal Apple Watch ile bu yıl en fazla 10 milyon barajını görebileceğini düşünüyor. Saat satışa çıkmadan önce analistler, ilk yıl satışlarının bundan birkaç kat daha fazla olacağını düşünüyordu.

Apple Watch 2'nin ikinci tedarikçiliğini üstlenmesi beklenen firmalar arasında Inventec, Wistron ve Foxconn yer alıyor. Endüstri kaynakları, Quanta'nın ilk Apple saatinin üretiminden umduğu kazancı sağlayamaması hasebiyle üreticilerin temkinli davrandığını söylüyor. Henüz ne gibi yenilikleri beraberinde getireceği bilinmeyen Apple Watch 2'nin Eylül 2016'da iPhone 7 telefonlarıyla birlikte resmiyet kazanacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 19.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler