Apple, “Ucuz iPhone üretmeye ihtiyacımız yok” dedi

Apple, “Ucuz iPhone üretmeye ihtiyacımız yok” dedi

Günlerdir Apple’ın ucuz iPhone üreteceği haberleri ortalıkta dolaşırken sonunda firma tarafından konu ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklama Apple’ın pazarlama müdürü Phil Schiller tarafından yapıldı, fakat yine de akıllardaki sorulara tam olarak cevap verilmedi.


Schiller açıklamasında Apple’ın güç kazanmak için ucuz iPhone’a umut bağladığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtirken sözlerinde küresel akıllı telefon pazarının yüzde 20’sine sahip olduklarını, ancak gelirin yüzde 75’inin kendilerinin olduğunu belirtti. Çinli gazete Shanghai Evenin News bu açıklamalardan yola çıkarak Apple’ın piyasadaki Pazar payını artırmak için ucuz telefon üretmeyeceğine belirtti. Schiller tarafından gazeteye yapılan açıklamada zaten Apple’ın ürünlerinde böyle bir yol izlemek istemediği de özellikle belirtildi.

Bu açıklamalar birçok soruya cevap verse de, Schiller Çin’de pazar payının büyük bir bölümünün düşük donanım özelliklerine sahip ürünler olduğuna değinmesi, ve rakip firmaların bu özelliklere sahip telefonlarla pazar payına genişlettiğini ifade etmesi akıllarda tekrar soru işareti oluşturuyor. Gerçeği öğrenmek içinse sanırım biraz daha bekleyeceğiz.



Eklenme tarihi: 11.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler