Apple ucuz iPhone sizce kaç tane satar sizce

Apple ucuz iPhone sizce kaç tane satar sizce

Firmalar yeni telefonlarını tanıttıktan sonra ya da tanıtımları yaklaştıkça mobil piyasa içinde en çok konuşulan konular genellikle analistler tarafından yapılan incelemeler veya tahminler oluyor. Apple hakkında da uzun süredir ortaya atılan iddiaların birçoğunu sizinle sürekli olarak paylaşıyoruz. Yeni iddia ise ucuz iPhone hakkında.

ABD yatırım bankası Piper Jaffray analisti Gene Munster tarafından ortaya atılan iddiada 2014 senesi içinde 75 milyon ucuz iPhone satılacak. Bu rakam rakipleri karşısında Apple’ı çok daha öteye taşıyacak. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda telefonun büyük rağbet görmesi bekleniyor.

Munster ayrıca satılacak ucuz iPhone’ların normal iPhone telefonlarının satışlarına da etki edeceğini belirterek, yüzde 30 oranında piyasadaki iPhone’ların satışlarında düşüş yaşanabileceğinin üzerinde durdu.

Ucuz iPhone’lar ile birlikte 400 doların altındaki modeller için belirtilen hesaplı telefon pazarında Apple’ın 2014’te pazar payını yüzde 11’e çıkartacağı tahminlerde belirtilirken, yüksek fiyatlı telefon pazarında ise kendisine düşen payın yüzde 43’den yüzde 37’ye düşeceği de yine bu öngörüler içerisinde yer alıyor.

Apple’ın henüz ucuz iPhone üretip üretmeyeceği bile kesin değilken bu tahminlerin doğruluğunu tartışmak tabii ki manasız, fakat 75 milyon adet telefon gerçekten inanılmaz bir rakam. Bakalım Munster’ın tahminleri ne kadar doğru çıkacak, eğer ucuz iPhone vitrinlerdeki yerini alırsa.



Eklenme tarihi: 18.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler