Apple Zorlu Center 2014'ün en iyi mağaza tasarımı seçildi

Apple Zorlu Center 2014'ün en iyi mağaza tasarımı seçildi

Nisanda hizmete açılan Türkiye'nin ilk resmi Apple mağazası, dünyaca ünlü bir mimari otoritesi tarafından tasarım ödülüne layık görüldü. Eckersley O'Callaghan tarafından tasarlanan Apple Store Zorlu Center, Mimari Mühendisler Enstitüsü'nün 2014 en iyi mağaza tasarımı ve mimari mühendislikte mükemmeliyet ödülüyle özgün dizaynını taçlandırmış oldu.

"Cam Fener" lakabıyla anılan Zorlu Center kompleksindeki mağaza, beş dev cam levhanın yalnızca silikon bağlantılarla birbirine tutturulması sonucu oluşturulmuş kübik bir tavana sahip. Cam tavan yeryüzünde bulunurken, iki katlı mağaza yerin altına inşa edilerek bu tavan sayesinde aydınlatılıyor.

İstanbul'un ilk Apple Store'si, her türlü yapısal unsurunda cam kullanılan özgün bir dizayn anlayışıyla inşa edilmişti. Uzun süren inşaat süreci sonunda ortaya çıkan yapı ise, New York beşinci caddedeki simgeleşmiş Apple mağazasından dahi daha etkileyici bir görünüm ortaya çıkardı. Bu sıra dışı perakende mağazaya uluslararası tasarım otoritelerinden destek gelmesi sevindirici.



Eklenme tarihi: 13.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler