Apple, iPhone üretimini bir kez daha düşürme kararı aldı

Apple, iPhone üretimini bir kez daha düşürme kararı aldı

Önümüzdeki mali çeyrek için gelir beklentisini 5 milyar dolar düşürerek piyasaları sarsan Apple, Uzak Doğu'dan gelen yeni bir rapora göre üretimde üçüncü kez düşüşe gidiyor. Ocak-Mart dönemi için 48 milyonluk üretim öngören teknoloji devi, peyderpey 40 milyona kadar düşürdüğü siparişlerde yüzde 10'luk bir kesinti daha gerçekleştirdi.

Nikkei'nin yayımladığı rapora göre Apple, tedarikçilerine verdiği parça siparişlerini yüzde 10 daha düşürerek 2019 ilk çeyrek için üretim hacmini 36 milyona indirdi. Yaşanan kesintilerin en büyük müsebbibi olarak mevcut iPhone'lerindeki sorunlu bataryaları değiştiren müşterileri gösteren Tim Cook, yeni fiyatlandırma sisteminin başarısızlığa uğradığını itiraf etmekten geri durdu.

Toplamda üretim hacmini yüzde 20 daraltan Apple'nin birçok ülkede bin doların üstünde başlangıç fiyatına sahip yeni telefonları uzun zaman sonra en kötü satış peformansı sergileyen iPhone modelleri olmaya doğru gidiyor. Çin'de iPhone XR'nin fiyatına ciddi indirim uygulayarak düşük talebi dengelemeye çalışan şirket, gelirlerindeki ciddi kayba rağmen küresel piyasaya yönelik bir indirim kampanyası hayata geçirmeyi düşünmüyor. Sorunu bozuk batarya ile sattığı telefonların tamir edilmesine bağlayarak işin içinden çıkmaya çalışan Apple yönetimini zorlu bir yıl bekliyor.



Eklenme tarihi: 9.01.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler