Apple iPhone satışları düşüşte

Apple iPhone satışları düşüşte

Rakipleri bir bir amiral gemisi modellerini çıkartırken şimdilik sessizliğini koruyan ve henüz işletim sisteminin son sürümünü yeni duyuran Apple’ın geçtiğimiz günlerde hisseleri 400 doların altındaki seviyeyi görürken, Avrupa ve Hindistan pazarında da satışlarındaki azalma dikkat çekiyor.

International Data Corporation IDC tarafından yayınlanan rapora göre akıllı telefon pazarında yaşanan genel düşüşün Apple’a olan yansımasına dikkat çekerken mevcut markalar içerisinde tek düşüşün Apple tarafında yaşandığını görüyoruz. Amerika satışları iyi gitse de gene satış raporuna göre geçtiğimiz yıl aynı döneme göre yüzde 11’lik bir kayıp var. Özellikle Batı Avrupa’daki pazar payında geçtiğimiz yıl aynı döneme göre yüzde 5’lik bir düşüş yaşanırken bu sene pastadan yüzde 20’lik bir pay alındı.

Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ve Apple’ın hala yeni iPhone akıllı telefonunun tanıtılmamasıyla alakalı olan bu düşüşün ilerleyen aşamalarda tekrar yükselişe geçmesi çok büyük bir ihtimal. Ayrıca uzmanların sürekli dile getirdiği ucuz iPhone telefonları ise Hindistan’tan gelen son rapor doğrultusunda daha da büyük bir ihtimal kazandı. Verilere göre akıllı telefon pazarı için önemli bir potansiyeli olan Hindistan’da Apple ilk beşteki yerini kaybetti.



Eklenme tarihi: 26.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler