Apple, 2019'a kadar tüm iPhone modellerinde OLED ekrana geçmiş olacak

Apple, 2019'a kadar tüm iPhone modellerinde OLED ekrana geçmiş olacak

Apple, bu yıl iPhone 7 serisinin halefi olacak 7s ve 7s Plus modelleriyle birlikte üçüncü bir telefon daha piyasaya sürecek. 5,8 inç büyüklüğünde kavisli ekrana sahip üçüncü model, 10 yıldır satışı devam eden iPhone ailesinde OLED ekran kullanan ilk ürün olacak. Endüstri kaynakları, tek modelle başlayan OLED döneminin iki yılda tüm Apple telefonlarını kapsayacağını öngörüyor.

Güney Koreli haber ajansı The Bell, halihazırda Samsung ve tedarikçilerinin nisan-mayıs döneminde başlaması beklenen seri üretim için esnek devre kartı üretimine hız vermiş durumda. iPhone 8 olarak bilinen 10. yıla özel iPhone için en az 60 milyon OLED panel tedarik edecek olan Samsung'a iki üretici daha kısıtlı üretim kapasiteleriyle destek olacak.

Apple'nin OLED serüveni yalnızca yüksek fiyatlı yeni iPhone çözümüyle sınırlı kalmayacak. İddiaya göre bu sene yeni ürünlerin %40'ını OLED ile tanıştıracak olan Kaliforniyalı teknoloji devinin gelecek yılki hedefi %80 ve 2019'da ise %100'e ulaşmak. İlk yıldan OLED piyasasının en büyük müşterisi olmayı başaran Apple'nin siparişlerini artırmasıyla OLED ekran fiyatlarında da ciddi bir düşüş yaşanması, giriş seviyeye kadar akıllı telefonların bu üstün teknolojiyle tanışması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 7.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler