Apple iPhone Brezilya isim hakkını almak için başvurusunu yaptı

Apple iPhone  Brezilya isim hakkını almak için başvurusunu yaptı

Apple, Brezilya’da iPhone isim hakkını elinde bulunduran Gradiente firmasının elinden iPhone ismini almak için, telif haklarında düzenleme yetkisine sahip Inpi kurumuna ilk başvurusunu yaptı.


Apple yaptığı başvuruda firmanın bu ismi hiç 2008 yılına kadar hiç kullanmadığına dikkat çekerken, art niyetli bir şekilde firmanın artık Apple’la özdeşleşen bu isimle ticari kazanç sağladığını belirtti. Kurum başvuruyu kabul ederken, tekrar bir inceleme yapılacağını ve bu süreç içersinde Gradiente firmasından isim ile kendi firmalarıyla ilgili ayrıntılı bir dosya istedi.

Brezilya birçok firma ve Apple için önemli bir pazar. Güney Amerika’nın en büyük ülkesinin 8 mobil GSM operatörü ve 260 milyon gibi önemli bir sayıda abonesi var. Bu açıdan bakıldığında Apple için iPhone isim hakkının önemi çok daha iyi anlaşılmakta. Uzmanlara göre karar ancak Apple’ın firma ile uzlaşması sonucu çözüme kavuşur ama Apple’ın ilk önce bu işten en karlı şekilde ayrılmak için yetkili mercilere başvurması çok doğal. Bakalım kazanan kim olacak.



Eklenme tarihi: 15.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler