Apple, iPhone'de anten kanallarını gizleyecek bir materyal geliştirdi

Apple, iPhone'de anten kanallarını gizleyecek bir materyal geliştirdi

Metal kasa tasarımına geçiş yaptığı 2012'den beri yekpare alüminyum dizayn için geliştirme çalışmalarında bulunan Apple, bu konuda geldiği son noktayı iPhone 6 ile tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Ancak bu cihazda bile kasanın üst ve alt arka kısımlarında kablosuz sinyal aktarımı için polikarbonat anten kanalları mevcuttu. Pürüzsüz bir görünüm için çalışmaya devam ettiği öğrenilen Kaliforniyalı üretici, nihayet anten kanallarını görünmez hale getirecek yeni bir materyal geliştirmeyi başardı.

ABD'nin marka ve patent ofisi tarafından tescillenen materyal, hem anotlanmış metal görünümü sağlıyor hem de kablosuz teknolojilere ait sinyallerın rahatlıkla dış ortama aktarımını gerçekleştirebiliyor. iPhone 6 ve 6 Plus modellerindeki ince anten şeritleri, bu malzeme sayesinde gelecek tasarımlarda tarih olabilir. Üstelik yeni nesil materyalin hücresel veri destekli iPad için anten bölümünü gizleme ve Macbook bilgisayarlarda TouchPad bölümünü kasa yüzeyiyle bütünleşik hale getirme gibi avantajlar da sağlaması mümkün.

Geçmişte teknoloji şirketlerinin patentini aldığı yüzlerce heyecan verici teknoloji duyduk, fakat tescil işlemi bir teknolojinin tüketiciyle buluşması için yeterli olmuyor. Ancak gerçekleştirilecek test faaliyetleri, sinyal aktarım verimi ve diğer kriterlerin göz önünde bulundurulmasından sonra bu materyalin piyasaya sürülmeye hazır olacağını bilmek gerekiyor.



Eklenme tarihi: 22.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler