Apple, bu sene tüm iPhone modellerinde 3 GB RAM kullanacak

Apple, bu sene tüm iPhone modellerinde 3 GB RAM kullanacak

İsviçreli analiz firması Cowen and Company, yeni nesil iPhone ile alakalı son analizini yayımladı. Biri 5,8 inç OLED ekranlı olmak üzere toplam üç iPhone piyasaya sürüleceği iddiasını doğrulayanlar kervanına katılan firma, ayrıca 4,7 inçlik iPhone 7s'nin de artık 3 GB RAM ile geleceğini ileri sürdü.

Geçen yıl iPhone 7 Plus ile 3 GB sistem belleği kullanımını iPad serisinden sonra telefonlarında da başlatan Apple, 2017 model tüm cihazlarını yeni RAM standardına göre geliştirecek. İsviçreli analistler, 5,8 inçlik iPhone Pro modeli içinse yeni USB Power Delivery desteğinden bahsediyor. Bu standardın benimsenmesiyle Lightning portundan çok daha hızlı şarj gerçekleştirmek mümkün olacak.

Son dönemde güç yönetim çipi üreten Dialog ve GPU tasarımcısı Imagination Technologies'in Apple tarafından terk edilmesi sonrası yaşadığı krize de değinen analiz şirketi, Apple'nin tedarik zincirinden çıkarmayı planladığı sonraki ismin Synaptics olduğunu iddia etti. Kendi dokunmatik sensörlerini geliştirmek isteyen teknoloji devi, gitgide donanım üzerindeki etkisini artıracak. Zira Apple de mevcut rekabet şartlarında donanımsal esnekliğe sahip olmayan bir üreticinin üst sıralarda tutunamayacağının farkına varmış durumda.



Eklenme tarihi: 13.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler