iPhone Pro'dan ilk şematik görüntüsü

iPhone Pro'dan ilk şematik görüntüsü

Daha önce tutarlı söylenti ve sızıntılara imza atan Japon teknoloji dergisi MacFan, haziran sayısında Apple'nin 2016 model 5,5 inçlik telefonuna ait ilk şematik görüntüsünü paylaştı. iPhone Pro olarak da isimlendirilen cihazın önceki nesil Plus modelleriyle aynı ölçülere sahip olması beklenirken 3,5mm ses jakının mevcut olmayacağı ifade ediliyor.

Uzun süredir kullanılan ve elektronik dünyasının tamamına yayılmış olan 3,5mm ses jakı, giderek zayıflayan akıllı telefonlar yüzünden tarihe karışma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu portun kullanımdan kaldırıldığı ilk telefonlarda incelik bahanesi öne çıkarken şimdilerde hem daha gelişmiş hem de daha ince USB-C portunun ses konnektörü olarak da kullanılması teklif ediliyor.

iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin ses jakı yerine kullanıcılarına Bluetooth ya da Lightning portuyla ses bağlantısını tavsiye edeceği bildiriliyor. 7 Plus modeli bu büyük değişiklik dışında arka tarafta çift sensörlü bir kamera donanımı kullanacak. 2016 sonbaharında duyurulup satışa çıkacak olan telefonların sıkça gündeme gelen AMOLED ekran değişikliğinden önceki son Apple telefonları olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 28.04.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler