iPhone 7 jailbreak edildi

iPhone 7 jailbreak edildi

Bir hafta önce satışa sunulan Apple'nin A10 Fusion çipsetli yeni akıllı telefonu iPhone 7 jailbreak edildi bile. iOS güvenli araştırmacısı Luca Tedesco, sosyal medya hesabından paylaştığı yukarıdaki görüntüyle cihazı jailbreak etmeyi başardığını duyurdu.

Tahmin edilenden daha kısa sürede gelen iOS 10 ve iPhone 7'nin jailbreak haberi, şimdilik sıradan kullanıcıların için pek bir şey ifade etmiyor. Zira paylaşımı yapan kaynağın genel kullanım için bir jailbreak aracı hazırlama niyeti bulunmuyor.

Pangu gibi jailbreak meraklılarına hizmet veren ekiplerin de iOS 10 üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Ancak test çalışmaları henüz başlayan iOS 10.1 dağıtıma sunulmadan bir jailbreak aracının yayımlanma ihtimali düşük görünüyor. Ekim sonunda stabil düzeye ulaşması beklenen iOS 10.1 ile ilk jailbreak aracının da yayımlanması için zemin oluşacaktır. Fakat son dönemde bu tür programların istifade ettiği güvenlik açıklarını çok hızlı bir şekilde kapatmaya başlayan Apple, uzun süreli bir jailbreak sürecine müsaade etmeden yeni sürüm güncellemeleri yayımlayacaktır.

Hem yazılım hem de donanımda jailbreak gerektiren birçok engelin aşılması sıradan kullanıcılar için jailbreak'i zaruret olmaktan çıkarmış durumda. Bu yüzden üretici firmanın bu tutumundan pek fazla kimsenin rahatsız olduğu söylenemez.



Eklenme tarihi: 22.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler