Üç çekirdekli ve 2 GB RAM'li iPhone 6s'ye ait test sonucu görüntülendi

Üç çekirdekli ve 2 GB RAM'li iPhone 6s'ye ait test sonucu görüntülendi

Yaklaşık iki hafta sonra tanıtılması beklenen Apple'nin yeni telefonları test sonuçlarında görünmeye başladı. İlk olarak birkaç gün önce iPhone 8,2 model numaralı cihaza ait GeekBench özellikler ekranı paylaşılmıştı. Telefonun 2,0 GHz frekans hızında çalışan işlemciye sahip Apple A9 çipset ve 1 GB RAM ile donatıldığını gösteren bu paylaşımın ardından yeni bir sızıntı daha gerçekleşti.

iPhone 6s telefonunu iPhone 8,1 model numarası, iPhone 6s Plus çözümünü ise 8,2 ile test eden teknoloji devinin marttaki bir test sonucuna göre, Apple A9 yongasında üç çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Ayrıca sene başında Çinli bellek tedarikçilerine dayandırılan haberde iddia edildiği gibi 2 gigabayt kapasiteli bir sistem belleği yeni Apple telefonuna eşlik ediyor. Hangi test ekranının gerçek cihaza ait olduğunu kestirmek zor görünse de teknoloji dünyasını daha gelişmiş bir iPhone'nin beklediği kesin.

Eylülün ikinci haftasında özel bir Apple etkinliğinde tanıtılacak olan iPhone 6s ve 6s Plus, Samsung ile TSMC'nin tedariğini üstlendiği 14/16 nm FinFET tasarımlı Apple A9 çipinden gücünü alacak. Kamera donanımlarında çözünürlük artışına gidebileceği konuşulan Apple, yeni telefonlarıyla birlikte iOS 9 mobil ekosistem güncellemesini de piyasaya sürecek.



Eklenme tarihi: 17.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler