5,5 inçlik Apple iPhone 6L, 2.915 mAh pile sahip olacak

5,5 inçlik Apple iPhone 6L, 2.915 mAh pile sahip olacak

Bu seneki ana iPhone modeli olması beklenen 4,7 inçlik iPhone 6, neredeyse tüm detaylarıyla internete sızmış durumda. Seri üretimi son sürat devam eden cihaz, geçen yıl iPhone 5c ve 5s'de olduğu gibi yine büyük iPhone etkinliğinde tek başına tanıtılmayacak; 5,5 inç ekran büyüklüğüyle telefon-tablet melezi kategorisini hedef alan ikinci bir Apple telefonu daha gün yüzüne çıkarılacak. 4 inçten direk 4,7 ve 5 inç üstüne tırmanan Kaliforniyalı teknoloji devinin yeni ürün yelpazesiyle dikkatleri üzerinde toplayacağı kesin. Ancak ana modelin aksine 5 inç üstü ilk iPhone hakkında fazlaca bilgi sahibi değiliz. Neyse ki Apple Daily adlı internet sitesinin elde ettiği son görüntüler sayesinde en geniş ekranlı iPhone hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

iPhone 6L adını alacağı ileri sürülen Galaxy Note 4'e rakip ilk Apple cihazı, yeni iPhone kasa tasarımını daha kavisli köşelere sahip bir ön panelle bir araya getirecek. Ayrıca ekranda yaşanacak büyük güncellemeyi pildeki kapasite artışı takip edecek. 2915 mAh'lik güç ünitesi görüntülenen telefon, 4,7 inçlik iPhone 6'ya oranla çok daha büyük bir pilden gücünü alacak. Bu farkın oluşmasında ekran büyüklüğünün yanı sıra daha yüksek frekansta çalışacağı ileri sürülen Apple A8 yongada sisteminin etkili olduğu tahmin ediliyor.

9 Eylül günü organize edileceği öğrenilen büyük iPhone etkinliği, son deliller gösteriyor ki, iPhone 6 ve iPhone 6L adlı iki geniş ekranlı telefonun tanıtımına sahne olacak. iOS 8 işletim sisteminin ilk telefonları, muhakkak piyasaya sürüldüğünde dünyayı etkisi altına alacak. Ancak beklentileri karşılayabilecek bir donanım güncellemesi gelecek mi bunu birlikte göreceğiz.



Eklenme tarihi: 16.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler