Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'tan ön sipariş rekoru

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'tan ön sipariş rekoru

Apple, kısa süre önce ABD ve İngiltere başta olmak üzere 9 ülkede yeni telefonları için ön sipariş alımına başladı. Elindeki tüm iPhone 6 Plus stoklarını tüketen, hatta en pahalı 128 GB'lik sürümü için bile ekim ayına tarih veren Cupertino merkezli teknoloji devi, yakında 4,7 inçlik iPhone 6 için ilk parti ürünlerini de bu 9 büyük ülkede tüketmiş olacak. Yoğun talebi, firmanın ABD satış sitesi ve Amerikali operatörlerini resmi sitesine erişimde yaşanan sıkıntılardan anlamak mümkün. Son olarak Re/code'ye konuşan Apple sözcüsü de firmanın ön sipariş başarısını tasdik etti.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için gelen ön sipariş talebinin rekor niteliğinde olduğunu ilan eden Apple, henüz resmi bir ön sipariş istatistiği paylaşmadı. Muhtemelen önümüzdeki haftaya kadar üreticiden bir rakam açıklaması gelmeyecek. Ancak AT&T operatörünün yaptığı açıklama, iPhone 6 modellerinin iPhone 5s/iPhone 5c ile 2012'de 4 inç ekrana geçiş yapan ve yeni bir alüminyum kasa tasarımı benimseyen iPhone 5'ten (ilk 24 saatte 2 milyon satmıştı.) daha iyi bir ön sipariş süreci geçirdiğine işaret ediyor.

Apple'nin yeni telefonları, iki dalga ülkeler arasında yer alan Türkiye'ye 26 Eylül'de giriş yapacak. 2.349 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak iPhone 6 ve 2.549 TL'lik iPhone 6 Plus, taksitlendirme yasağı nedeniyle daha çok anlaşmalı operatör kampanyalarıyla satın alınacak gibi görünüyor.



Eklenme tarihi: 12.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler