Apple iPhone 6 ve iOS 8 temmuzda çıkabilir

Apple iPhone 6 ve iOS 8 temmuzda çıkabilir

Apple'nin yeni nesil akıllı telefonu ve işletim sistemi her geçen gün farklı iddialarla teknoloji gündemindeki yerini koruyor. Son olarak bir Japon menkul kıymetler şirketinden Abhey Lamba adlı analist, yayımladığı raporda, iPhone 6 ve iOS 8 platformunun temmuzda çıkış yapacağını ileri sürdü. Cupertino merkezli teknoloji devinin Japonya ve diğer Asya ülkelerindeki tedarikçilerine dayandırılan bu iddia, firmanın sonbahar çıkışı yerine yaz döneminde dağıtıma başlayarak yılın üçüncü çeyreğine kadar daha geniş bir satış ağına ulaşmayı amaçladığını gösteriyor.

Donanım tedariği sağlayan uzak doğulu üreticilerin son dönemdeki çalışmalarından hareketle müşterilerine iPhone 6 için temmuz ayını işaret eden Mizuho Menkul Kıymetler, Apple'nin gerçekleştirdiği alımların kendilerini bu zaman dilimindeki bir çıkış tarihine götürdüğünü ileri sürüyor. Şirket aynı zamanda yeni nesil Apple telefonunda 4,7 inç kuantum noktacık teknolojisiyle desteklenen bir ekranın mevcut olacağını bildiren kaynaklar arasına ismini yazdırdı. Melez aygıt kategorisine yönelik diğer çözümün ise, 5,5 inç büyüklüğündeki bir ekranı yapısında ihtiva edeceği aktarıldı.

Parmak izi okuyuculu iPhone 5s ile iOS ekosistemine sunulan TouchID fonksiyonlarının üçüncü parti uygulamalara açılacağı iOS 8 de yeni iPhone ile birlikte temmuzda yayımlanabilir. Fakat Apple CEO'su Tim Cook'un yeni ürünler için sonbaharı işaret etmesi ve iOS sürümlerinin uzun bir deneme sürecinden geçmesi nedeniyle temmuz çıkışının gerçekleşme ihtimali, birden fazla kaynaktan gelen iddialara rağmen düşük görünüyor.



Eklenme tarihi: 27.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler