iPhone 5s ve iPhone 5c'nin Türkiye çıkış tarihi resmen açıklandı

iPhone 5s ve iPhone 5c'nin Türkiye çıkış tarihi resmen açıklandı

Yedinci nesil iPhone ve polikarbonat kasalı ilk akıllı telefonunu 20 Eylül'de dünyanın 9 büyük mobil cihaz pazarında satışa sunan Apple, Türkiye dahil satış ağına dahil edeceği yeni ülkelere ait tüm resmi detayları internet sitesi üzerinden yayımladığı bir basın açıklamasıyla ilan etti. 25 Ekim'de 35 ülkede resmen satışa çıkacak iPhone 5s ve iPhone 5c, bu tarihten bir hafta sonra 16 ülkede daha tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Alüminyum kasalı, 64-bit mimarili A7 çipset, Touch ID biyometrik sensör ve uzak grisi, altın, gümüş renk seçeneklerine sahip iPhone 5s ile plastik kasalı ve birçok renk seçeneğini beraberinde getirecek iPhone 5c, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransız Batı Hint Adaları, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Makao, Malta, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Reunion Adası, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve Tayland'a 25 Ekim'de giriş yapacak.

1 Kasım'da ise; Türkiye, Arnavutluk, Ermenistan, Bahreyn, Kolombiya, El Salvador, Guam, Guatemala, Hindistan, Makedonya, Malezya, Meksika, Moldova, Karadağ, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yeni Apple telefonlarına üreticinin yetkilendirdiği satıcılar veyahut bizzat üreticiden yeni iPhone modellerini satın alabilecek.

Halihazırda ülkemize paralel ithalat yoluyla sokulmuş ürünler, 3.000 TL civarında fiyatlar alıcı buluyor. Son olarak perakende zinciri BİM, sınırlı sayıda stokla iPhone 5s'nin 16 GB'lik versiyonunu 2.299 TL'den piyasaya sürmeye hazırlandığını bildirmişti. Avea, Turkcell ve Vodafone Türkiye, ilk iPhone tanıtımının akabinde yayımladıkları açıklamalarda, iPhone 5s ve 5c'nin aralıkta aboneler tarafından satın alınabileceğini beyan etmişlerdi. Fakat Apple'nin satış planı, 1 Kasım itibarıyla yeni iPhone çözümlerinin Türkiye'de satılmaya başlayacağını gösteriyor. Konuyla alakalı daha fazla detay için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 9.10.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler