Apple iPhone 5C: A6 çipset, polikarbonat kasa, daha büyük pil

Apple iPhone 5C: A6 çipset, polikarbonat kasa, daha büyük pil


Uzun süredir varlığından haberdar olduğumuz bütçe dostu iPhone sürümü nihayet resmen tanıtıldı. Alüminyum kasalı iPhone 5'in üretimini sonlandırıp plastik selefini piyasaya sürmeye karar veren Apple, iPhone 5C isimli yeni akıllı telefonunuApple iPhone 5C Cupertino'daki etkinlikte basının beğenisine sundu. Sarı, pembe, mavi, beyaz ve yeşil renk seçenekleri bulunan yumuşak bir dokuya sahip polikarbonat kasa ve çelikle desteklenmiş bir iskelete sahip cihaz, teknik özellikler bakımından iPhone 5 ile büyük benzerlik gösteriyor.

Metal iPhone 5 ile orta düzeye inemeyeceği için polikarbonat iPhone 5C'yi geliştiren Apple, 132 gram ağırlığındaki aygıta, 4 inç 1136 x 640 piksel çözünürlüklü LED aydınlatmaya sahip IPS LCD ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli Swift işlemci ve PowerVR grafik birimli A6 yongada sistem, 1 GB RAM, 16/32 GB dahili hafıza, 8 MP arkadan aydınlatmalı kamera sensörü, beş katmanlı kamera merceği, arkadan aydınlatma ünitesi geliştirilmiş, 1.9 mikronluk piksellere sahip yeni Facetime HD görüntülü görüşme kamerası, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, 4G LTE iletişim teknolojisi, iPhone 5'ten daha büyük bir güç ünitesi sığdırmış.

Apple iPhone 5C ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



iPhone 5C fiyat ve çıkış tarihi bilgisi

Apple tarafından dizayn edilen 29 dolar değerindeki koruyucu silikon kılıflarla satışa çıkacak iPhone 5C, ABD'de 16 GB sürümüyle 99$, 32 GB sürümüyle ise 199$ + iki yıllık operatör anlaşmasıyla alıcı bulacak. 16 GB'lik versiyonuyla iPhone 4S'nin yerini alan aygıtın perakende satış fiyatının ne kadar olacağı bilinmiyor.

iPhone 5C için ön sipariş alımına 13 Eylül'de başlanacak. Orta seviye aygıtın ilk etap satışları 20 Eylül'de Almanya, Avustralya, Çin, Fransa, İngiltere, Japonya, Kanada ve ABD'de gerçekleştirilecek. Cihazın Türkiye'ye kasım-aralık döneminde giriş yapacağı tahmin ediliyor.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 10.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler