2018 model tüm iPhone'ler OLED ekranla donatılacak

2018 model tüm iPhone'ler OLED ekranla donatılacak

Bu sene iPhone 7s ve 7s Plus ile birlikte OLED ekranlı ilk telefonunu da piyasaya sürecek olan Apple, gelecek yıl tüm telefonlarını OLED ile donatmak istiyor. Korea Herald'ın haberine göre, Samsung ve Apple arasında 2018'de piyasaya sürülecek iki iPhone için 180 milyon panel tedariğini kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışılıyor.

Geçtiğimiz yıl Apple ile OLED panel üretimine ortak yatırım yapacağını açıklayan ve gelecek iPhone için panel tedarik edeceğini büyük ölçüde doğrulayan Samsung, 80 milyonluk ilk siparişten sonra 2018'de çok daha yüklü bir tedarik gerçekleştirebilir. Güney Kore medyasının paylaştığı anlaşma detayları, gelecek yılki Apple telefonlarının 5,28 ve 6,46 inçlik iki farklı büyüklükte ekran kullanacağına işaret ediyor. Galaxy S8'lerde olduğu gibi en-boy oranı 16:9'dan daha yüksek olan bu paneller, yeni nesil iPhone'lerin ön yüzünün büyük bölümünü kaplayacak.

Bu seneye kadar ürettiği OLED panelleri kendi telefon, tabletlerinde kullanan ve Çinli üreticilerden sipariş alan Samsung, müşteri portföyüne Apple'yi katmasıyla üretim hacmini artırma çalışmalarına hız verdi. Yine Koreli haber kaynakları, sadece iPhone için üretim yapacak yeni bir tesis inşasının planlandığını iddia ediyor.



Eklenme tarihi: 25.05.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler