Esnek OLED ekranlı iPhone 2018'de piyasaya sürülebilir

Esnek OLED ekranlı iPhone 2018'de piyasaya sürülebilir

Apple, geçen seneden beri OLED ekranlı bir telefon hazırladığı yönünde iddialarla gündeme geliyor. Bu yılın başında en büyük üretim ortağı Foxconn ile OLED üretimi için işbirliğine gittiği konuşulan başarılı teknoloji şirketi, 2016'yla birlikte LCD'den OLED'e geçişini akıllı telefonlara taşıyabilecek üretim gücüne sahip olacak. Ancak Uzak Doğu'dan gelen son haberler, firmanın sıradan OLED'le yetinmeyip esnek ekran teknolojilerinden de faydalanmayı amaçladığını gösteriyor.

Business Korea tarafından ortaya atılan iddiaya göre, halihazırda Güney Koreli ekran tedarikçileriyle görüşmelerini sürdüren Apple, 2018'de akıllı telefonlarını esnek ekranla donatmayı planlıyor. Ürünlerinde ilk kez OLED kullanmaya Apple Watch saatiyle başlayan Cupertino merkezli firma, kaçınılmaz olan bu teknoloji geçişini sorunsuz yaşamak için yoğun çaba harcıyor. Bu yüzden Samsung'un Super AMOLED'leriyle gövde gösterisi yaptığı mobil endüstride sessiz kalmayı yeğleyen Apple, OLED türündeki panellerin üretim verimi, renk ve parlaklık sorunlarını çözmesinden sonra nihayet harekete geçmeye hazırlanıyor.

LCD'ye halef bir ekran teknolojisi olduğu su götürmez bir gerçek olan OLED, yenilik olarak tek başına Apple tüketicilerini heyecanlandırmaya yetecektir. Ancak bu seneki iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde böyle bir değişimin yaşanması zor görünüyor. iPhone'lerde LCD-OLED geçişi için 2016'yı işaret eden Bloomberg ve Japon kaynaklara esnek OLED için 2018'i adres gösteren Business Korea'nın eklenmesiyle bu önemli iddia bir kez daha dile getirilmiş oldu. Galaxy S6 edge modelinin büyük başarısını yıllardır üzerinde çalıştığı esnek ekran teknolojilerine borçlu olan Samsung'dan sonra bakalım ezeli rakibi Apple ne zaman ilk kavisli iPhone modeliyle müşterilerinin karşısına çıkacak.



Eklenme tarihi: 24.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler