iPad Air 2 ve iPad mini 3 resmen tanıtıldı

iPad Air 2 ve iPad mini 3 resmen tanıtıldı

Bugün Cupertino'daki merkezinde birkaç yüz basın mensubunun katılımıyla bir etkinlik düzenleyen Apple, yeni tablet bilgisayarlarını tanıttı. Hem yenilenmiş bir kasa hem de birçok yönden geliştirilmis donanımıyla 2014 model iPad cihazları, firmanın tablet piyasasındaki durgunluğunu kırmak üzere önümüzdeki günlerde dünyada satılmaya başlayacak.

Dünyanın en ince tableti olarak tanıtılan iPad Air 2, 6,1 milimetre kalınlığında tasarlanmış. Bunu ekran boşluğunu ortadan kaldırarak başaran firma, ışık yansımasını %56'ya kadar azaltmış. Bunun dışında en büyük yenilik olarak karşımıza Apple A8X yongası çıkıyor. iPad Air'den %40 daha yüksek işlem gücü ve 2,5 kat daha iyi grafik performansı sağlayacak olan Air 2'nin bunu yüzde 18 daha ince bir kasayla başarıyor olmasi etkileyici. Yeni 8 MP iSight kamerası, FaceTime HD ön kamera, Wi-Fi 802.11ac ve MIMO anten teknolojisi, TouchID parmak izi okuyucu, Apple Pay desteği, 10 saat pil süresi ve Apple M8 yardımcı işlemci, tabletin diğer teknik yeniliklerinden.

Tıpkı iPad Air gibi 499 dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan iPad Air 2, 16/64/128 GB hafıza, altın, uzay grisi ve gümüş renk seçeneklerine sahip. 829 dolara kadar çıkan fiyatıyla tabletin ön sipariş alımı 17 Ekim'de başlayacak.



iPad mini 3

Etkinlikte kısaca bahsedilen ikinci tablet ise tahmin edileceği üzere iPad mini 3'tü. 7,9 inç Retina ekranlı küçük tablet de TouchID biyometrik sensörüne sahip Apple çözümleri arasına katıldı. 5 MP iSight ve FaceTime HD ön kamera ve Wi-Fi 802.11n dışında iPad mini 3 cephesinde tanıtımda bahsi geçecek kadar önemli bir yenilik yok. Yine 16/64/128 GB hafıza seçenekleri ile altın, gümüş, uzay grisi renk sürümleri mevcut olan bu tablet de 17 Ekim'de ön sipariş için tüketicilerin önüne sürülecek. 399 dolardan başlayan fiyatlarıyla iPad mini 3'ün iPhone 6+ modelinin de gelmesiyle Apple ürün gamında ne kadar yaşayabileceğini kestirmek güç.



Eklenme tarihi: 16.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler