iPad Air 2 grafik performansı ortaya çıktı

iPad Air 2 grafik performansı ortaya çıktı

Üç çekirdekli işlemcisiyle iOS platformunun açık ara en yüksek performanslı cihazı haline gelen iPad Air 2, GFXBench veri tabanında listelenen GPU testleri sayesinde grafik yönüyle de detaylanmış oldu. Imagination Technologies' in PowerVR Rogue serisi altı çekirdekli GX6650 GPU'suna sahip olduğu varsayılan ultra ince tablet, mobil pazardaki en güçlü aygıt olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Aşağıda bulabileceğiniz sonuçlar, 64-bit Denver işlemci ve 192 CUDA çekirdekli Kepler GPU'lu Tegra K1'den gücünü alan HTC Nexus 9'u bile devirmeyi başarıyor. Birbirine yakın sonuçlar elde eden Google ve Apple'nin amiral gemi tabletleri, yeni nesil tabletlerde performans çıtasının dizüstü sınıfına kaymaya başlayacağına işaret ediyor. Zira iki tabletin de orta düzey ultrabook'larla rekabet edebilecek performans değerleri elde ettiğini rahatlıkla söylemek mümkün.

Satışına henüz başlanan Apple iPad Air 2, önümüzdeki günlerde Türkiye'de satışa sunulacak. HTC Nexus 9'un ise 2015'ten önce ülkemize gelme ihtimali oldukça zayıf.



Eklenme tarihi: 23.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler