iOS 9: Renkli arayüzüyle yeni Siri ve Beats Music servisi

iOS 9: Renkli arayüzüyle yeni Siri ve Beats Music servisi

WWDC 2015 ile birlikte ilk kez gün yüzüne çıkarılacak olan Monarch kod adlı yeni iOS güncellemesi, tanıtımına bir ay kala ilk detaylarıyla internette boy göstermeye başladı. Birçok tutarlı sızıntıya imza atan Mark Gurman, iOS 9 sürümüne dair elde ettiği verileri okuyucularıyla paylaştı.

Mavi ve yeşil renklerin hakim olduğu bir varsayılan duvar kağıdıyla tanıtılacağı ileri sürülen iOS 9'un en büyük yenilikleri arasında yenilenen Siri sanal yardımcı hizmeti yer alıyor. Apple Watch yazılımındaki Siri arayüzüne benzer şekilde daha renkli bir yüz kazanacağı ifade edilen servisin mobil işletim sisteminde yeniden tasarlanan tek kısım olmayacağı tahmin ediliyor. iOS 7'deki büyük görsel değişimden sonra iOS 8'i küçük çapta düzenlemelerle geçiren Cupertino merkezli teknoloji devinin iOS 9'da daha büyük arayüz yeniliklerine imza atma ihtimali yüksek.

Halihazırda iOS 9'un arayüz düzenlemeleri ve büyük güvenlik iyileştirmeleriyle meşgul olan Apple, aynı zamanda Beats Music servisi için plak şirketleriyle son lisans anlaşmalarını tamamlamaya çabalıyor. Yüz milyonlarca internet cihazı kullanıcısına sahip bir ekosistem yöneten Apple'nin müzik sektöründeki ilerleyişinden endişe eden isimler, daha önce Beats Music'in fiyat indirimine müsaade etmedikleri gibi şimdi de firmanın ihtiyaç duyduğu içerik lisanslarını kolay yoldan teslim etmemekte diretiyor. Gurman'a göre haziran sonunda iOS 8.4 ile kullanıma sunulması planlanan servis diğer kaynaklarca şimdiden gecikmeli çıkış yapacağı söylentileriyle anılıyor. Kesin çıkış detayları WWDC 2015'te belli olacaktır.



Eklenme tarihi: 7.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler