iOS 8 kullanım oranı yüzde 50'ye ulaştı

iOS 8 kullanım oranı yüzde 50'ye ulaştı

Bir hafta önce dünya genelindeki dağıtımı başlayan iOS 8, ilk gününde yüzde 15 civarında bir kullanım oranına ulaşabilmişti. Geçen seneki iOS 7'den daha düşük olan bu rakam, Apple'yi yeni işletim sisteminin piyasaya nüfuz hızıyla alakalı bir duyuru yapmaktan kaçındırdı. Ancak firmanın geliştiricilere yönelik dağıtım oranları, sekizinci büyük güncellemenin ilk günlerinde ulaştığı seviyeyi gözler önüne serdi.

iPad serisi tarafından daha hızlı kabul edileb iOS 8, yeni nesil iPhone modellerinin piyasaya sürülmesiyle genel tabloda yüzde 46 gibi gayet iyi bir pay elde etmryi başarmış. 21 Eylül tarihli bu istatistik, iOS 7'nin yüzde 49 ile halen en çok kullanılan sürüm olduğunu gösteriyor. Hafta sonu 10 milyon yeni telefon satan Kaliforniyalı teknoloji devinin bu satış grafiğine göre bugün ortaya çıkacak payları hesap edersek, iOS 8'in 7. platform güncellemesini çoktan geride bıraktığını söyleyebiliriz.

Özellikle 3,5 inçlik tek iOS 8 cihazı iPhone 4S, iPad 2 ve bazi iPhone 5 kullanıcılarından gelen kötü geribildirimlere rağmen iOS 8 hızla yayılmaya devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda dağıtılması beklenen iOS 8.0.1 güncellemesiyle performans ve güç tüketim sorunlarına çözüm bulunacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 23.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler