Apple, iOS 8.1 güncellemesini yayımladı

Apple, iOS 8.1 güncellemesini yayımladı

Apple, önceki hafta düzenlediği basın etkinliğinde vaat ettiği üzere bugün iOS 8 işletim sisteminin ilk büyük güncellemesini ve aynı zamanda üç numaralı yazılım yükseltme paketini dağıtmaya başladı. Platformun bilinen çok sayıda problemine deva olacağı bildirilen iOS 8.1 yükseltmesi, daha önce duyurulan, ancak şimdiye kadar kullanıcılarla buluşturulmamış bazı büyük yenilikleri de beraberinde getirecek.

iOS platformunun ilk sürümlerinden beri var olan galerideki Camera Roll ve Photo Stream albümleri, son güncellemede yerini yeni eklenenler adlı kişisel bir fotoğraf gurubuna bırakmıştı. Alıştıkları düzeni terk etmek istemeyen iOS kullanıcılarının baskıları sonucu Camera Roll iOS 8.1 ile geri dönüyor. Sadece iPhone 6, 6+, sınırlı olarak iPad Air 2 ve iPad mini 3'ü destekleyen Apple Pay sanal ödeme sistemi, iCloud Fotoğraf Albümü, iPad veya Mac bilgisayara iPhone çağrıları ve SMS/MMS yönlendirme, iOS 8.1'in en büyük yeniliklerinden.

iPad için 12B410, iPhoneler içinse 12B411 yapı numaralı bir yazılım dağıtmakta olan Kaliforniyalı teknoloji şirketi, modelden modele göre farklılık gösteren 126 megabayttan 1,9 gigabayta kadar çeşitli boyutlarda OTA paketleri yayımladı. Araç içi Bluetooth bağlantı sıkıntısı, Wi-Fi bağlanma ve düşük hız sorunları ve beta sürecinde tespit edilmiş daha onlarca sorunun çözümüyle gelen iOS 8.1, muhtemelen Apple'nin eylülde sunmayı umduğu yazılım olarak karşımıza çıkıyor. 8.2 ve 8.3 için de çalışmaları olduğu bilinen Apple, platformun son işletim sistemini uzun bir süre daha yenilemeye devam edecek.



Eklenme tarihi: 20.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler