Apple iOS 7 gizli ayarları

Apple iOS 7 gizli ayarları

WWDC 2013’de tanıtılmasıyla beraber teknoloji gündeminin üst sıralarında yer alan iOS 7, gerek devrim niteliğinde değişen tasarımı gerekse de getirdiği yeni özellikleri ile tartışılırken, Beta sürümünü yükleyen kullanıcılar yeni işletim sisteminin yavaş yavaş keşfetmeye devam ediyor.

Twitter kullanıcı adı @HamzaSood olan bir geliştirici tarafından keşfedilen gizli özellikler de kullanıcıların ilgisini çekecek nitelikte. Apple’ın Gesture diye nitelendirdiği ve uygulamaların ekran üzerindeki geçişleri, efektler, klasör özellikleri gibi birçok farklı hareket üzerinde çalıştığı bilinirken Beta sürümü olmasından dolayı bu özellikleri görmek pek mümkün olmuyordu.

Sadece jailbreak ile yapılan bu özelliklere @HamzaSood ayarlar bölümünün altında SpringBoard kısmında gizlenmiş olarak rastlıyor. Bu özellikler arasında ise iç içe klasörleme, Multi Touch ile klasörleri kapatma, klasör arka planlarını bulanıklaştırma, şeffaflaştırma, klasörleri renklendirme, kısayol hareketleri, ikon animasyonları gibi özelleştirebilir birçok seçenek çıkıyor.

Burada merak edilen nokta ise Apple’ın bunları kararlı sürümle birlikte sunup sunmayacağı. Apple’ın felsefesine biraz ters olan bu özelleştirmelerin daha fazlası olduğu da ayrıca belirtiliyor. Kim bilir belki de kullanıcılarının telefonlarını özelleştirmek adına jailbreak yapması Apple’ın canını sıkıyordur. Özelleştirebilir seçenekleri daha ayrıntılı bir şekilde aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 19.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler