iOS 11 ile birlikte 32-bit uygulama desteği kalkıyor

iOS 11 ile birlikte 32-bit uygulama desteği kalkıyor

iOS 10.3 güncellemesiyle 32-bit uygulamalar için özel bir bölüm oluşturan Apple, bu seneki büyük işletim sistemi yükseltmesiyle bu uygulamalara desteği tamamen sonlandıracak. Daha önce çeşitli kaynakların bahsettiği ve Apple'nin son sürüm güncellemesindeki uyarılarda da dikkat çektiği bu mevzu, son olarak platformun meşhur uygulama geliştiricilerinden biri olan Steven Troughton-Smith tarafından dile getirildi.

iOS 11 ile 32-bit uygulamalara desteğin tamamen son bulacağını belirten geliştirici, yeni nesil Apple A serisi çipsetlerin de donanımsal olarak 32-bit'e destek sunmayacağını ileri sürdü. Platformdaki bu değişmeyle birlikte yüz binlerce 32-bit uygulama ve 32-bit çipsetli donanımlar resmi yazılım desteğini kaybetmiş olacak.

64-bit mimarili işlemci kullanımına 2013'te iPhone 5s ile başlayan Apple, yazılım tarafında Şubat 2015'ten sonra tüm yeni uygulamalarda 64-bit desteğini zorunlu tutmuştu. Haziran 2015'ten sonra ise yeni uygulama güncellemelerine 64-bit desteği sağlaması şartı getirilmişti. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, eylülde iki yıldır güncellenmemiş uygulamaların güncel yazılım desteğini kaybedeceği anlaşılıyor.



Eklenme tarihi: 10.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler