iOS 10 yenilikleri

iOS 10 yenilikleri

Apple, San Francisco'da sabah saatlerinde düzenlediği WWDC 2016 geliştirici konferansında mobil işletim sisteminin iOS 10 olarak bilinen son sürümünü tanıttı. Tasarımla alakalı düzenlemeler ve ekosistemin kullanımını kolaylaştıracak yeni fonksiyonlarla donatılan onuncu büyük iOS güncellemesi, bugünden itibaren geliştiriciler tarafından test edilebilecek.

Temmuzda genel beta programı dahilinde sıradan cihaz sahipleri tarafından da tecrübe edilebilecek olan iOS 10'un beraberinde getirdiği başlıca yenilikler şöyle:

- Yeniden tasarlanan kilit ekranıyla kart tabanlı bir görünüm elde edilmiş. Kilit ekranından daha fazla bilgiye ulaşmak da mümkün.

- Tasarım değişikliğinden etkilenen kontrol merkezi artık iki sayfadan oluşuyor. İlk sayfada kısayollar yer alırken ikinci sayfada müzik uygulamasına ait kontroller bulunuyor.

- iPhone 6s ve 6s Plus modellerinin sahip olduğu 3D Touch özelliğine yeni işlevler yüklenerek arayüzde yeni bir katman oluşturan donanım yeniliğinin kalıcı olduğuna işaret ediliyor.

- iOS cihazlarında önyüklü bulunan Hava Durumu, Stocks - Borsa, E-posta, Notlar, Sesli Notlar, Watch, Apple Müzik, FaceTime, iTunes Store, Takvim, Rehber, Videolar, Hesap Makinesi, Pusula, İpuçları uygulamalarını iOS 10 sonrası silmek mümkün olacak.

- Bazı ufak yenilikler uygulanan Siri ve Apple Haritalar servislerinden üçüncü parti geliştiricilere ait uygulamalarda faydalanılabilecek.

- WhatsApp, Viber, Skype gibi sesli, görüntülü görüşme uygulamalarının hepsi iOS'un varsayılan telefon uygulamasındaki arama ekranını kullanacak. Rehber üzerinden seçtiğiniz kişiyi kısayollar sayesinde kolayca istediğiniz uygulamadan arayabileceksiniz.

- Yenilenen arayüz animasyonları

- Mesajlar uygulaması; mesaj efektleri, yeni emojiler, tüm çoklumedya paylaşımlarını uygulama üzerinde görüntüleyebilme, el yazısıyla mesaj gönderme gibi birçok yeni özellik kazanacak.

Bu liste dışında daha birçok ufak yeniliğin eşlik ettiği iOS 10 işletim sistemi yükseltmesi eylülde tüm Apple cihaz sahipleri için dağıtılmaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 14.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler