Apple Harita Uygulaması incelemesi

Apple Harita Uygulaması incelemesi

Apple, Google Haritalar uygulamasını cihazlarından kaldırıp kendi Haritalar uygulamasını sistemine yerleştirdi. Bu uygulama mobil haritalar konusunda Apple’ın ilk deneyimi ve "keşke yapmasaydı" diyebileceğimiz bir uygulama.

Haritalarda çoğu mekan yok
3D harita özelliğine sahip bu uygulama ile sınırlı sayıdaki şehirleri uçakla geziyormuşsunuz gibi dolaşabiliyorsunuz. 3D desteği henüz Türkiye’den bir şehirde yok. Gelmesi için de en az 2-3 yıl beklemek gerekecek. Uygulama Google Haritalarla hemen hemen aynı görselliğe sahip. Sesli yol tarifi özelliği ile Google Haritalar uygulamasından bir üstünlüğü var diyebiliriz. Trafik yoğunluğunuda gösterme özelliği bulunuyor fakat bu özellik de ülkemizde kullanılamıyor.



Kullanılabilirliği sınırlı
Google Haritalarda belirli yerleri ve rotaları kaydedebiliyor ve bu yerlere bilgisayarımızdan Google hesabımıza giriş yaparak görebiliyorduk. Çoğu zaman gideceğimiz yeri bilgisayardan bulup kaydederek telefondan işaretleyip yol tarifi alıyorduk. Bu şimdilik mümkün değil.

Çoğu özellik Türkiye'de yok
Ayrıca Apple Haritalar Türkiye için çok sınırlı bir veriye sahip. Zamanla geliştirilse de bizim bunu bekleyecek zamanımız yok. Şuan da en kötü denilen Nokia telefonda bile ihtiyaç duyulan tüm navigasyon desteği varken, Apple tarafından ülkemize bu özelliklerin gelmesi için 2-3 yıl beklemek mantıklı değil. İnternet bağlantısı olmadan çalışmayan Apple Haritalarının Nokia’nın Navigasyon uygulamasının kalitesinde olması için daha çok zaman var. Apple haritalar ile Google Street servisinde olduğu gibi sokakları gezemiyoruz.

Apple Harita Uygulaması artıları - eksileri:
  • 3D Harita görüntüleme (Ülkemizde yok)
  • Sesli Navigasyon (İnternet bağlantısı gerektirir, Nokia’da gerektirmiyor)
  • Yer imleri kaydedebilme (Yer imlerine sadece iPhone ve iPad’den ulaşılabiliyor. Google Maps gibi bir uygulama yok)
  • Trafik yoğunluğu (Ülkemizde yok)
  • Türkiye veritabanı (Sınırlı yer bilgisi)
  • Toplu taşıma araçları bilgisi yok (Google Haritalarda ve Nokia Maps’de var)
  • Sokak görünümleri yok (Google Haritalarda var)
  • Mekan arama yok

Apple Harita Uygulaması incelemesi



Eklenme tarihi: 21.09.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler