Apple, gizli Tayvan laboratuvarında ekran teknolojisi geliştiriyor

Apple, gizli Tayvan laboratuvarında ekran teknolojisi geliştiriyor

Attığı her adım gündem haline gelen Apple, bu defa Tayvan'daki gizli operasyonlarıyla sanal alemin odağında. Şirketin Qualcomm'a ait Mirasol ekran teknolojisinin geliştirildiği Tayvan'daki bir laboratuvarı devralması sonrası detaylı bir araştırma gerçekleştiren Bloomberg, edindiği bilgileri bugün okuyucularıyla paylaştı.

Tayvan adasının kuzeyindeki Longtan bölgesinde yer alan gizli ar-ge laboratuvarı, panel üreticisi AUO ve Qualcomm'dan işe alınan 50 kadar ekran üzerine uzmanlaşmış bilim insanını yapısında barındırıyor. Tesisin daha parlak, daha ince ve daha az enerji harcayan LCD'ler üretme ve OLED teknolojileri geliştirme üzerine faaliyet gösterdiği tahmin ediliyor. Mobil cihazların en pahalı donanım elemanlarından biri olan ekranda dışa bağımlılığı yıkmak ve kendi ekran üretim süreçlerini geliştirerek üretimi istediği iş ortağıyla istediği şekilde gerçekleştirmeyi hedefleyen Apple, aynı zamanda en büyük üretim ortağı Foxconn için de hazırlık yapıyor olabilir. Zira Foxconn'un da yakın zamanda kendi ekran üretim çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Cupertino merkezli teknoloji devi tarafından nisanda devralınan Longtan laboratuvarı, bir ar-ge tesisi olması dışında yeni Apple Tayvan merkez binası olarak da kullanılıyor. Tesis güvenliği, resepsiyonu, hatta faaliyet gösteren mühendislerle dahi görüşme imkanı bulan Bloomberg, çalışma gündemi hakkında bilgi alamamış. Elimizde kesin deliller olmasa da donanım geliştirme üzerine yoğun mesai harcayan Apple'nin ekran üretiminde kontrolü ele almak için bu tür yatırımlar yapması gayet mantıklı görünüyor. Gizliliğini kaybeden laboratuvarın bundan sonra medyanın ilgi odağı olacağı kesin.



Eklenme tarihi: 15.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler